Er kan maar één antwoord de echte zijn!

Heb jij een vraag
over onze producten?

Wij beantwoorden natuurlijk graag je vraag over onze roomboter en smeerkaas. Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je een leuke opmerking, suggestie of wil je samenwerken, neem dan contact met ons op.

Echte Boter

Onze Echte Boter is een natuurlijk Hollands product. Het wordt gemaakt van gekarnde melkroom welke vervolgens is gekneed tot boter en aangezuurd met melkzuurbacteriën om de bekende, pure roomboter smaak te verkrijgen.

Echte Boter wordt gemaakt van melk en bevat het allergeen koemelkeiwit, daarnaast bevat melk lactose waar mensen met lactose-intolerantie hinder van kunnen ondervinden.

Bewaar onze Echte Boter in de koelkast, maar voor een goede smeerbaarheid mag de boter best even buiten de koeling.
Echte Boter is natuurlijk lekker op brood. En onmisbaar bij het maken van een cake of bij het bakken van je biefstuk.
Echte Boter ligt in het koelvak bij de meeste supermarkten. En natuurlijk vind je ons ook terug in de horeca, bijvoorbeeld bij je broodje kroket of bij het ontbijtbuffet.
Echte Boter heeft voor ieder wat wils! Kijk voor ons assortiment op onze productenpagina.
Wij zijn heel trots dat Echte Boter wereldwijd wordt gebruikt. Misschien ben jij ons bekende cupje ook weleens tegengekomen op vakantie, tijdens een cruise of in het vliegtuig.

Ja, Echte Boter is halal gecertificeerd.

Echte boter is er ook in een 5 kg doos. Deze grootverpakking is verkrijgbaar bij de meeste (horeca) groothandels.

Echte Smeerkaas

Echte Smeerkaas wordt voornamelijk gemaakt van kaas en boter.

Ja, Echte Smeerkaas bevat geen gluten.
Echte Smeerkaas wordt gemaakt van kaas en boter en bevat de allergenen: melkeiwit & lactose.
Ja, omdat iedereen van Echte Smeerkaas moet kunnen genieten wordt Echte Smeerkaas uit kaasgrondstoffen met vegetarisch stremsel gemaakt.
Nee, omdat iedereen van Echte Smeerkaas moet kunnen genieten, worden voor de Echte Smeerkaas geen kaasgrondstoffen met dierlijk stremsel gebruikt.
Echte Smeerkaas is natuurlijk lekker om op je brood of cracker te smeren of te gebruiken als dip bij je nachochips of als kaassausje over je groente.

Echte Smeerkaas kun je ongeopend buiten de koelkast bewaren.
Na openen is Echte Smeerkaas beperkt houdbaar en bewaar je het in de koelkast.

Doordat Echte Smeerkaas warm is afgevuld in de verpakking is Echte Smeerkaas lang houdbaar. De tijd van productie tot het einde van de THT datum op de verpakking bedraagt 9 maanden.

Echte Smeerkaas is niet vegan, want het bevat kaas.
In Echte Smeerkaas wordt als kleurstof Riboflavine (E101) toegevoegd, wat ook bekend staat als Vitamine B2. Riboflavine komt van nature al voor in melk.
Voor het maken van smeerkaas zijn smeltzouten nodig. Dit zijn mineralen die ervoor zorgen dat de Echte Smeerkaas echt smeerbaar wordt en deze worden als E-nummer gedeclareerd op de verpakking.

Echte Smeerkaas bevat 25% minder zout dan vergelijkbare producten in de winkels door een uitgebalanceerde selectie van kazen met een laag zoutgehalte.

Echte Smeerkaas is verpakt in een lichte PP (polypropyleen) verpakking die sterk, elastisch, reuk en smaakvrij is, waardoor de smeerkaas optimaal wordt beschermd. Bij de verbranding is dit materiaal niet schadelijk en volledig recyclebaar. Bij het recyclen komen geen giftige stoffen vrij.
Ja, je mag het Echte Smeerkaas kuipje zeker bij het plastic afval weggooien. Let wel dat je de seal loshaalt van het plastic kuipje voordat je het weggooit.